Ob decembrskih večerih, ko želite, da v vašem domu zadiši po piškotih, so medenjaki prava izbira.

Včasih se mi zdi, da je prav božanski vonj teh prazničnih piškotov najboljši razlog za peko. Med je res čudovito živilo! Najraje ga kupujmo direktno od čebelarjev v naši okolici, saj je naravno pridelan domač med veliko bolj okusen in zdrav, kot pa cenejši in predelan med v trgovinah.

Barva, okus, vonj in tekstura medu so odvisni od vrste cvetnega nektarja, ki so ga čebele pridobivale. Zato poznamo različne vrste medu, najpogosteje kupujemo cvetlični ali gozdni med. Zelo okusen pa je tudi med akacije, lipe, kostanja, detelje, vrese itd.

Naravni med v določenem času kristalizira, kar seveda ni nič narobe. Kristalizacija medu je prej pokazatelj, da je med res naraven, brez dodatkov sladkorja ali aditivov.

Medenjake smo postregli s čokoladnim in sladkornim prelivom ter posuli s kandiranimi pomarančami in cvetnim prahom.
