Pripravili smo toplo lečino juho, ki nas s svojimi začimbami še dodatno pogreje. Lečina juha pa je odlična izbira tudi zato, ker je njena priprava sila enostavna, sestavine pa si lahko pripravimo že vnaprej.

Potrebujemo kuhano lečo, ki jo lahko skuhamo že dan prej in pripravljeno govejo ali piščančjo juho, ki jo ravno tako lahko pripravimo že prejšnji dan.

Lečina juha, z vsemi vnaprej pripravljenimi sestavinami bo gotova že v približno 20 do 30 minutah.

Lečina juha je odlična uvertura v romantičen večer na obali. Postrezite jo v poznih popoldanskih urah, preden sonce zaide in ob topli juhici opazujte mirno morje, prisluhnite sinjim galebom in šelestenju borovcev ter ne zamudite sončnega zahoda. Uživajte v sproščenih trenutkih stran od mestnega vrveža. Kaj smo še pripravili za silvestrski večer na obali pa si preberite v članku Provansalska čokoladna pita.