Domače testenine s špinačo in rikoto

Predstavljamo recept za lahkoten obrok iz testenin, špinače in rikote.

Recept za domače testenine s špinačo in rikoto
Domače testenine s špinačo in rikoto

Mlada špinača je krasna spomladanska zelenjava, ki jo lahko uživamo tako v solati kot v toplih jedeh. Jernej jo je za nas pripravil z domačimi jajčnimi testeninami in rikoto oziroma sirarsko skuto.

Domače testenine
Servirane domače testenine s špinačo in rikoto

Rikota je različica skute, ki jo pridobivajo iz mešanice mleka in sirotke, ki ji dodajo citronsko kislino, da pospešijo obarjanje beljakovin, ter segrevajo do okoli 90 °C. Nastalo smetanasto plast na površju posnamejo in tako pridobijo skuto. Od običajne slovenske skute se razlikuje po blagem, bolj sladkem okusu in drugačni teksturi.

Špinača in rikota
Slastne domače testenine s špinačo in rikoto