S sivko kot začimbo dobijo sladice novo dimenzijo.
Sivko so na Krasu že poželi, v Provansi pa so ravno sredi žetve. Pripravili smo nekaj receptov za sivkine sladice.
Sivkin sladkor lahko uporabite za slajenje čaja in drugih toplih napitkov ali za sivkine muffine.
- cvetove sivke
- sladkor
- čist kozarec s pokrovom

- pol skodelice sivkinega sladkorja
- pol masla (125 g)
- 2 jajci
- 1 skodelico moke
- vanilin sladkor
- pol pecilnega praška
- ščepec soli
- 4 žlice mleka
Maslo in sivkin sladkor mešamo da se speni, dodamo jajca, mleko in ostale sestavine. Nato napolnimo modelčke za muffine in pečemo na 180 stopinjah. Ko muffini malo porjavijo, naredimo test z zobotrebcem. Če izvlečemo čistega so pečeni, sicer pa potrebujejo še kakšno minuto. Masa zadostuje za 12 mufinov.
Muffine lahko okrasimo z masleno kremo, sladkornim ledom… Če želimo intenzivnejši okus po sivki, potem iz sladkorja ne odstranimo cvetov.

- 2 žlici suhe sivke
- skodelico vode
- skodelico sladkorja
- penino
