Čas za pregrehe, pregovor pravi, da ni pomembno, kaj ješ od božiča do novega leta, ampak od novega leto do božiča. Ta hip je čas za pregrehe. Predstavljamo vam recept za pito z marcipanom in malinovo marmelado.
Sestavine
125 g masla
250 g moke
pol žličke sladkorja
ščep soli
4 žlice mrzle vode
Postopek
Hladno maslo narežite na kocke, dajte v multipraktik, dodajte moko, sladkor in sol, da masa spominja na drobtine. Dodajte 4 žlice vode, da nastane kepa testa. Testo položite na pomokano desko in razvaljajte. Oblikujte v pekač s premerom 12 cm za pite in odrežite ostanek. Preostalo testo uporabite za dekoracijo.
Za nadev potrebujemo 150 g marcipana in malinovo marmelado. Model obložite s testom in premažite z žlico malinove marmelade. Marcipan razvaljajte in oblikujte v ploščat krog, ki ustreza velikosti pekača. Marcipan položite na testo in premažite z nekaj žlicami malinove marmelade. Okrasite s preostalim testom, pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut, dokler se testo zlato ne zapeče.