Da se iz jabolk lahko naredi slastne pite, je jasno vsakomur, ampak priprave hruškove pite pa se lotijo le redki.
Slastne hruškove pite
V tem prispevku vam predstavljamo preproste majhne in okrogle hruškove pite.
Sestavine
2,5 skodelice moke + moka za valjanje
1 skodelica masla, narezanega na kocke in dobro ohlajenega
čajna žlička soli
čajna žlička sladkorja
4–8 žlic mrzle vode
Postopek
Moko, maslo, sladkor in sol premešamo v skledi (ali v sekljalniku), da dobimo maslene drobtine. Dodamo štiri žlice hladne vode in poskusimo zamesiti testo. Če nam ne uspe takoj, postopoma dodajamo po eno žlico vode, dokler se sestavine ne povežejo. Testo zavijemo v folijo in damo počivat v hladilnik. Testo nato razdelimo na štiri dele, vsakega razvaljamo v krog.
Za nadev pa potrebujemo marmelado in hruške. Nato premažemo testo z marmelado, obložimo z narezanimi hruškami in zavihamo robove navznoter. Pečemo v pečici pri 180 stopinjah, dokler pite ne porumenijo. Nato jih potresemo s sladkorjem v prahu in pečemo še toliko časa, da sladkor karamelizira in postanejo robovi zlato rumeni.