Sestavine
500-gramsko vrečko marshmallowov
2-krat po 450 gr mletega sladkorja
štiri žličke vode
50 g masla
jedilne barve
Postopek
Marshmallowe stresemo v veliko posodo in jo postavimo v mikrovalovno pečico. Grejemo od 30 sekund do ene minute, marshmallowi se morajo stopiti. Takoj ko jih vzamemo iz mikrovalovke, nanje zlijemo vodo in po želji dodamo vaniljev ekstrakt. Nato ročno mešamo z metlico, vse dokler ne dobimo gladke mase. Maso prestavimo v posodo, kjer bomo mešanje nadaljevali z električnim mešalnikom. Počasi dodamo polovico mletega sladkorja in vključimo mešalnik; mešamo, dokler ne dobimo res lepljive sestavine.
Nato si roke namažemo s stopljenim maslom, le tako bomo namreč lahko uspešno gnetli lepljivo maso. Delovno površino posujemo s preostalim sladkorjem v prahu in začnemo gnesti. Gnetemo, vse dokler masa ne postane gladka in nelepljiva na dotik, to je približno deset minut. Če želimo barvno maso, dodamo želeni barvni odtenek, nato pa jo shranimo v plastično vrečko in damo čez noč v hladilnik, da se masa bolje poveže. Naslednji dan jo vzamemo iz hladilnika in počakamo, da se ogreje na sobno temperaturo. Razvaljamo jo na tanko in iz nje izrežemo like. Bolj ko je površina, na kateri valjamo, hladna, bolje se bo fondat valjal. Pri razumevanju vam lahko pomaga tale nazorni video prispevek – klik! Mi smo uporabili črno barvo in naredili elegantne mafine. Izdelali smo vrtnico in jo dodali mafinu, ki smo ga oblekli v belo barvo