Čas za pregrehe, pregovor pravi, da ni pomembno, kaj ješ od božiča do novega leta, ampak od novega leto do božiča. Ta hip je čas za pregrehe.
Čokoladna pita
Postopek
Hladno maslo narežite na kocke, dajte v multipraktik, dodajte moko, sladkor in sol, da masa spominja na drobtine. Dodajte 4 žlice vode, da nastane kepa testa. Testo položite na pomokano desko in razvaljajte. Oblikujte v pekač za pite in odrežite ostanek. Preostalo testo uporabite za dekoracijo.
Za nadev potrebujete 250 ml mleka, čokoladni puding, 50 g temne čokolade, 4 žlice sladkorja in 20 g masla. V 50 ml hladnega mleka zamešajte puding in sladkor. Preostalo mleko zavrite in vmešajte puding. Dodajte še čokolado in kuhajte, dokler se puding ne zgosti in čokolada ne stali. Ko puding odstavite z ognja, vmešajte še maslo in puding ohladite. Model premera 12 cm obložite s testom za pite in nanj zlijte puding. Okrasite ga s preostalim testom in pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 20 minut, dokler ni testo zlato zapečeno.